loading
  • O gamă largă de sisteme de infotainment și echipamente auxiliare pentru autovehiculele Opel, de la ADAM la Zafira
  • Folosirea telefonului prin apăsarea butoanelor, atingere, control de la distanță sau comandă vocală
  • Sisteme IntelliLink selectate compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto

Opel ajută șoferii să rămână conectațiRüsselsheim.  Utilizarea telefonului mobil la volan este interzisă în multe țări. De asemenea, poate fi și un act costisitor pentru un șofer oprit de poliție din această cauză. În Germania, de exemplu, unde au crescut de curând amenzile, iar interdicția a fost extinsă și pentru alte dispozitive, cum ar fi tablete și cărți electronice, pentru simplul fapt de a ridica telefonul și a te uita la ecran este aplicată o amendă de 100 de euro și un punct de penalizare.

Din fericire pentru șoferii care doresc să rămână conectați sau care își folosesc smartphone-ul pentru navigație, producătorul auto german Opel oferă o gamă vastă de sisteme de infotainment și echipamente auxiliare montate pe întreaga sa gamă de autoturisme, permițând utilizarea telefonului fără a utiliza mâinile.

În funcție de sistemul de infotainment Opel, telefoanele sunt controlate prin apăsarea butoanelor, prin intermediul ecranului tactil și al comenzilor de pe volan sau prin comandă vocală. În plus, sistemele de infotainment R 4.0 IntelliLink, Navi 4.0 IntelliLink și vârful de gamă Navi 900 IntelliLink permit utilizarea telefoanelor compatibile prin intermediul propriilor sisteme de comandă vocală, cum sunt Siri sau Google.

Opel aduce lumea smartphone-urilor la bordul modelelor sale ADAM, Corsa, Astra, Crossland X, Grandland X, Mokka X, Insignia și Zafira cu ajutorul sistemului R 4.0 IntelliLink. În funcție de dispozitivul conectat, R 4.0 IntelliLink este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Navi 4.0 IntelliLink: navigație integrată pentru modelele ADAM, Corsa și Zafira

Opel ajută șoferii să rămână conectațiPe lângă avantajele oferite de sistemul R 4.0 IntelliLink - ecran tactil de 7", conectivitate Bluetooth, precum și compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto - Navi 4.0 IntelliLink integrează funcția de navigație, incluzând hărți pentru rețelele rutiere din Europa afișate în modul 2D sau 3D și ghidare dinamică pe traseu prin intermediul funcției TMC. Având „îngerul păzitor” OnStar[1] alături, șoferii pot primi destinația direct în sistemul de navigație (descărcare destinații), fie de la un consultant OnStar sau prin aplicația MyOpel. Cu o structură simplă și clară a meniurilor.

Pentru Crossland X și Grandland X, Navi 5.0 IntelliLink are un ecran tactil color de 8" și permite integrarea rapidă a smartphone-urilor compatibile prin intermediul Apple CarPlay și Android Auto.

Ultima generație a sistemului Navi 900 IntelliLink disponibilă pentru Astra, Mokka X și Insignia asigură divertisment excelent și individualizat. De asemenea, sistemul este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Pentru o utilizare mai confortabilă a telefoanelor mobile în combinație cu Bluetooth, Opel oferă funcția de încărcare wireless, care permite încărcarea bateriei telefonului prin câmp electromagnetic, ceea ce implică mai puțină dezordine și mai puține cabluri. Nu trebuie decât să poziționați smartphone-ul pe suportul integrat și încărcarea începe imediat. Funcția de încărcare wireless este disponibilă pentru Opel ADAM, Corsa, Crossland X, Grandland X și Insignia.

Bineînțeles, Opel oferă și soluții clasice de utilizare fără mâini a telefonului, cum ar fi sistemul FlexDock pentru smartphone-uri disponibil pentru modelele ADAM și Corsa. Fixat pe panoul de instrumente, FlexDock permite utilizarea smartphone-ului ca sistem de navigație. Un alt avantaj al sistemului FlexDock este încărcarea smartphone-ului fără a fi nevoie de cabluri suplimentare.

 

[1] [Opel][Vauxhall] nu este responsabil de oferirea serviciilor OnStar sau Wi-Fi. Serviciile OnStar necesită activare și crearea unui cont la OnStar Europe Ltd, [o companie GM]. Serviciile Wi-Fi necesită crearea unui cont la operatorul de telefonie mobilă agreat de OnStar Europe Ltd. Toate serviciile depind de acoperirea rețelei și de disponibilitate. Utilizarea serviciilor OnStar (cu excepția hotspot-ului Wi-Fi) este gratuită timp de 12 luni de la înmatricularea sau livrarea autovehiculului, oricare dintre aceste condiţii survine prima. Testarea Wi-Fi este limitată în timp și are un volum maxim de date transferate. După expirarea perioadelor de probă aplicabile se vor percepe taxe. Consultați http://www.opel.ro/onstar/onstar.html pentru a afla care sunt limitările aplicate serviciilor și costurile aferente.Sus pagina