loading
 • Un SUV dinamic și compact pe o piață în plină ascensiune
 • Elegant și spațios: stil sportiv, cu proporții precise și spațiu din plin
 • Aderență de top pe carosabil: IntelliGrip pentru tracțiune maximă pe orice suprafață
 • Siguranță și relaxare: sistemele de asistență ultramoderne facilitează conducerea
 • Puternice și economice: motoarele eficiente asigură plăcerea de a conduce un SUV dinamic
 • În fruntea familiei: al treilea model Opel X după Mokka X și Crossland X
 • Raport calitate-preț de primă clasă: tehnologii premium și confort oferite standard
 • În România, prețul de pornire al modelului, este de 18.700 eur cu TVA inclusă

Opel anunță prețurile de listă pentru noul său SUV, Grandland X

Rüsselsheim/București.  Linii moderne și dinamice, un aspect off-road atrăgător și poziția de ședere înaltă care oferă o vizibilitate bună de jur-împrejur, tipică unui SUV, alături de o mulțime de tehnologii de top și spațiu suficient și confort pentru până la cinci pasageri aventuroși: acesta este noul Opel Grandland X. Noul venit este un adevărat competitor în segmentul autovehiculelor SUV aflat în plină ascensiune. Doar în clasa compactă, cota de piață a SUV-urilor a crescut de la 7% în 2010 la aproape 20% în prezent. Perfect echipat, noul Grandland X este al treilea membru al familiei Opel X. Acesta se alătură modelelor înrudite Opel Crossland X și Opel Mokka X, cel mai bine vândut autovehicul din clasa sa, amândouă având o lungime mai mică cu aproximativ 20 de centimetri. În același timp, modelul Grandland X extinde portofoliul amplu de modele Opel din segmentul foarte popular al autovehiculelor compacte, de la Astra la Zafira.

Și totul este oferit la un raport calitate-preț extrem de atrăgător. Grandland X este deja echipat standard cu numeroase funcții. Acestea includ luminile de zi cu tehnologie LED, luminile spate cu LED-uri, sistemul de avertizare privind părăsirea benzii de circulație pe bază de cameră video, sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, tempomatul inteligent, asistentul la pornirea în rampă, sistemul Radio R 4.0 cu conectivitate hands-free pentru telefon prin Bluetooth, sistemul de climatizare cu filtru de particule și mirosuri, scaune confortabile cu posibilități multiple de reglare și o banchetă spate rabatabilă în raport de 40:60.  OnStar constituie deja o dotare standard începând de la nivelul de echipare Edition. Designul atrăgător, dinamic al noului SUV compact Opel îl face o prezență cu adevărat captivantă, mai ales cu finisajul opțional în două culori.

Plăcerea condusului în siguranță: IntelliGrip, sisteme de asistență și motoare ultramoderne

Opel anunță prețurile de listă pentru noul său SUV, Grandland XGrandland X se comportă la fel de dinamic pe cât arată și oferă mai presus de toate plăcerea condusului în siguranță pe tot parcursul anului, pe orice tip de suprafață. Acest lucru se datorează și sistemului electronic de tracțiune, opțional, IntelliGrip, care asigură o aderență superioară pe carosabil în diverse situații de conducere. Șoferul poate alege din cinci moduri de conducere. Apoi, sistemul adaptează distribuția cuplului către roțile față, dacă este necesar permite patinarea roților și, cu ajutorul transmisiei automate, reglează momentele de schimbare a treptelor de viteză, precum și răspunsul accelerației. Acest lucru asigură o tracțiune optimă și stabilitate, indiferent dacă Grandland X este condus prin zăpadă, noroi, nisip sau pe suprafețe ude.

De asemenea, modelul Grandland X include un portofoliu de primă clasă de sisteme de asistență ultramoderne care asigură călătorii mai relaxante: sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor, sistemul de de avertizare privind părăsirea benzii de circulație, sistemul avansat de asistență la parcare cu cameră panoramică de 360° sunt numai câteva dintre acestea. Sistemele opționale, cum ar fi tempomatul automat cu funcție de oprire, care menține valorile pentru viteză și distanța selectată față de autovehiculul din față și frânează până la oprirea totală sau accelerează modelul Grandland X când este necesar sporesc și mai mult siguranța. Nivelul excepțional de siguranță oferit de noul Grandland X a fost confirmat de curând de Euro NCAP, care i-a acordat un punctaj de cinci stele.

Opel anunță prețurile de listă pentru noul său SUV, Grandland XOpel își respectă din nou angajamentul de a rămâne lider în domeniul tehnologiei de iluminare, echipând modelul Grandland X cu sistemul de iluminare AFL (Adaptive Forward Lighting) LED, la cerere. Funcții cum ar fi iluminarea în viraje, asistentul pentru faza lungă și reglarea automată a fasciculului garantează iluminarea optimă a drumului în orice situație.

Pe lângă sistemul electronic de tracțiune, opțional, IntelliGrip, și numeroasele sisteme de asistență pentru șofer și motoarele dinamice contribuie la plăcerea condusului Grandland X. Inițial vor fi disponibile două motoare cu un nivel excelent de emisii de CO2 – un real avantaj pentru reducerea taxelor și a cheltuielilor. Ambele motoare pot fi combinate cu o transmisie manuală modernă cu șase trepte sau una automată cu șase trepte și sunt oferite standard cu sistemul Start/Stop.

 • Motorul turbo de 1,2 l fabricat integral din aluminiu, cu injecție directă de benzină asigură o putere de 96 kW/130 cp și un cuplu maxim de 230 Nm de la 1.750 rpm(consum de carburant NEDC: urban 6,4-6,0 l/100 km, extra-urban 4,9-4,5 l/100 km, mixt 5,5-5,1 l/100 km, emisii de CO2 de 127-117 g/km).
 • Motorul diesel de 1,6 l, cu putere de 88 kW/120 cp generează un cuplu maxim de 300 Nm de la 1.750 rpm (consum de carburant NEDC: urban 5,1-4,7 l/100 km, extra-urban 4,2-3,5 l/100 km, mixt 4,6-4,0 l/100 km, emisii de CO2 de 118-104 g/km).
 • Pentru clienții care își doresc și mai multă putere, Opel va extinde portofoliul de sisteme de propulsie Grandland X în viitorul apropiat, inclusiv cu un model diesel de top.
 • În plus, o nouă transmisie automată cu opt trepte de viteză va îmbunătăți portofoliul.
 • Grandland X va fi disponibil și cu o variantă de motorizare hibridă, data de lansare pentru aceasta, urmează să fie comunicată.

Sportiv, elegant, confortabil: așa trebuie să arate un SUV modern

Opel anunță prețurile de listă pentru noul său SUV, Grandland XPe lângă performanța dinamică de conducere, stilul elegant, interiorul confortabil și de înaltă calitate, precum și tehnologia de infotainment contribuie la asigurarea unei atmosfere plăcute.

Cu o lungime de 4.477 de milimetri, o lățime de 1.856 de milimetri (fără oglinzi exterioare) și o înălțime de 1.609 milimetri, noul Opel Grandland X este un SUV modern și robust din orice perspectivă a prezenței sale sportive. În față, deasupra scutului de protecție, grila radiatorului îndrăzneață etalează cu mândrie logo-ul Opel. Capota etalează pliul tipic Opel, o expresie a filosofiei de design Opel, „Măiestria sculpturală întâlnește precizia germană”.

Vederea din lateral reia combinația atrăgătoare dintre frumusețea robustă de SUV și liniile elegante. Pasajele atletice și sculptate ale roților și armăturile de protecție din partea inferioară a caroseriei îi conferă modelului Grandland X o veritabilă apariție off-road. Spre deosebire de acestea, liniile clare și motivul rafinat al tăișului din partea de jos a ușilor identifică noul Grandland X ca membru al familiei Opel. Finisajul opțional în două culori, cu plafonul în negru contrastant, adaugă un accent suplimentar de personalizare. Integrarea perfectă în restul caroseriei este accentuată de montantul C, care realizează, de asemenea, o conexiune dinamică cu partea din spate. Partea din spate a modelului Grandland X demonstrează până în cele mai mici detalii ce înseamnă un design veritabil de SUV: postură lată, scut de protecție argintiu cu țevi de eșapament integrate în stânga și dreapta și deasupra armătura de protecție și luminile spate înguste, cu tehnologie LED, care subliniază caracterul puternic și sportiv al noului venit.

Opel anunță prețurile de listă pentru noul său SUV, Grandland XCalitatea de nivel înalt se continuă la interior: panoul de instrumente și consola centrală cu ecran tactil sunt structurate în mod clar și orientate orizontal către șofer. Consola centrală are trei rânduri orizontale de butoane de comandă pentru acces rapid și intuitiv la sistemul de infotainment, sistemul de climatizare și funcțiile șasiului. Suprafețele din interior au un aspect și un finisaj de înaltă calitate, asigurând șoferului și pasagerilor o stare de confort și bunăstare pe toate scaunele. Aceștia beneficiază de poziția de ședere înaltă tipică unui SUV, care facilitează urcarea/coborârea și oferă o vizibilitate bună. Plafonul panoramic din sticlă, disponibil opțional, inundă interiorul cu lumină, oferind o vedere neobstrucționată către cer. Confortul de primă clasă specific Opel este asigurat de scaunele ergonomice opționale certificate AGR (Campania pentru un spate sănătos), precum și de volanul încălzit și scaunele față și spate cu funcție de încălzire.

Ampatamentul lung de 2.675 de milimetri contribuie la atmosfera aerisită din interior și asigură un spațiu generos pentru până la cinci persoane în habitaclul unui SUV compact. Iar cu un volum al portbagajului între 514 și 1.652 litri pentru bagaje și echipamente sportive, noul SUV Opel este pe picior de egalitate cu modelele station wagon din clasa compactă, extrem de spațioase. În funcție de nivelul de echipare, accesul la portbagaj este foarte ușor și confortabil datorită hayonului cu senzor care poate fi deschis și închis automat, cu o simplă mișcare a piciorului.

Tipic modelelor Opel, șoferul și pasagerii autovehiculului Grandland X beneficiază de conectivitate de top datorită sistemelor IntelliLink de ultimă generație compatibile cu aplicațiile Android Auto și Apple CarPlay, dar și de asistentul personal de service și conectivitate OnStar care include hotspot Wi-Fi[1] și servicii noi, cum ar fi rezervări la hotel[2] și căutarea locurilor de parcare[3]. Smartphone-urile pot fi încărcate fără fir, prin încărcare inductivă. Pentru iubitorii de muzică ce doresc să beneficieze de o experiență premium a sunetului, este disponibil un sistem audio Denom premium cu opt difuzoare și subwoofer.

 

[1]Serviciile OnStar necesită activare și crearea unui cont la OnStar Europe Ltd. Serviciile hotspot Wi-Fi necesită un abonament la un operator de rețea nominalizat. După expirarea perioadelor de probă aplicabile se vor percepe taxe. Toate serviciile depind de acoperirea rețelei și de disponibilitate. Consultați http://www.opel.ro/onstar/onstar.html pentru a afla care sunt limitările aplicate serviciilor și costurile aferente.

[2] Via Booking.com. Sunt necesare o adresă de e-mail și un card de credit.

[3] Via Parkopedia

Sus pagina